6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
zout, peper
cajunkruiden
1 ei
1 dl pils
2 liter frituurolie
2 uien in ringen van 1 cm
2 kg kruimige aardappels
150 gr winterwortelen in blokjes
150 gr uien in halve ringen
hart van bleekselderij in reepjes
21/2 dl vleesbouillon (van tablet)
1 eetlepel boter
1 theelepel piment

Maak een beslag maken van het bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, het ei en de pils.
Verhit de olie.
Haal de uiringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken.
Kook de aardappelen met de wortelen, uien en bleekselderij in de bouillon in ± 20 minuten gaar.
Stamp dit tot een stamppot met boter, zout, peper en piment.
Serveer de stamppot met de uiringen er op.

De uiringen frituurt u bij 180-190°C en in kleine porties tegelijk. Bij grotere porties koelt de olie te snel af, waardoor de ingrediënten te veel olie absorberen. Zonnebloem- en arachide-olie hebben een neutrale smaak en zijn daarom goed geschikt voor frituren.