(4 personen)

50 gr pijnboompitten
750 gr schoongemaakte pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
150 gr pancetta of mooi gerookt mager spek in repen
3 struikjes witlof
8 bladen salie
eenhandjevol basilicum en platbladige peterselie
olijfolie
Parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de pompoen in dunne plakjes, de ui in snippers en de knoflook in flinters.
Snijd het spek in reepjes, bak het in een grte pan uit en schep het spek op een bord.
Snijd het roodlof in grove repen en de salie in stukjes.
Voeg wat olie aan het spekvet toe en bak het roodlof met de salie op hoog vuur tot de lof net slinkt.
Schep het direct uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
Giet nog wat olie in de grote pan, roerbak de pompoen met de ui op hoog vuur lichtbruin en bestrooi met zout en peper.
Bak de knoflook even mee, zet het vuur wat lager en voeg enkele eetlepels water en 1 eetlepel azijn toe.
Sudder de pompoen in ± 5 minuten gaar.
Scheur het basilicum in stukjes en snijd de kaas in flinters.
Meng de uitgelekte pasta in een grote schaal met het pompoenmengsel, de pijnboompitten, het roodlof, het spek, het basilicum en een deel van de kaas en geef er de rest van de kaas en een stoere rode wijn bij.