Ingrediënten:
1 parelhoen
6 bananen
1 lapje bardeerspek
4 appels
200 gram aalbessengelei
120 gram boter
2 dl rum
3 dl bouillon
zout
peper
Bereiding:
Bind het parelhoen op met het bardeerspek op de borst. Strooi er peper en zout over.
Leg het met 50 gram boter in een ovenvaste schaal en schuif het in een oven van 170 graden C. Laat 40 minuten sauteren onder af en toe arroseren.
Schil de appels, laat ze heel, haal er met de appelboor het klokhuis uit.
Zet ze in een diepe schaal, doe een klontje boter in elke appel, geef er twee eetlepels rum over en schuif de schaal in de oven. Let op dat de appels niet inzakken.
Warm de aalbessengelei op in een pannetje en houd dit warm.
Schil de bananen, snij er vier in de lengte doormidden en de andere in plakjes.
Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de bananen gedurende 5 minuten.
Zet de pan daarna opzij. Als het parelhoen klaar is halen we het uit de oven.
We flamberen het met de rest van de rum. Zet het parelhoen op een voorverwarmde schaal. Deglaceer de braadpan met de bouillon.
Laat tot de helft reduceren. Haal de appels uit de oven. Geef er wat aalbessengelei over.
Zet ze rond het parelhoen, leg er de bananen bij, passeer de saus en schenk ze over het parelhoen.
Serveer meteen.