Ingrediënten:

2 patrijzen – 150 gram boter – 350 gram goudreinetten – 1 dl slagroom – 2 eetlepels calvados – 1 takje tijm – zout, peper – 2 lapjes bardeerspek
Bereiding:



Bind de patrijzen op met het bardeerspek op de borst. Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de schijfjes appel gedurende 5 minuten. Leg ze op een bord. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de patrijzen aan alle kanten bruin. Geef er wat tijm bij en zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Geef er dan de appels bij en laat nog 5 minuten koken. Schenk er dan calvados en slagroom over en controleer de smaak. Leg de patrijzen op een voorverwarmde schaal, haal touw en bardeerspek weg, leg de appels er omheen, schenk de saus erover en serveer.