Ossehaas Dubarry


Ingrediënten:
800 gram ossehaas - zout, peper - 700 gram bloemkool - 150 gram boter - 30 gram geraspte kaas - peterselie - 5 dl Mornaysaus - azijn - 500 gram aardappels

Bereiding:
Maak de Mornaysaus. Laat de bloemkool 30 minuten in koud water met wat azijn staan om eventueel ongedierte te verwijderen. Verdeel hem in roosjes. Schil de aardappels. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Kook de bloemkool 20 minuten in ruim gezouten water. Smelt 70 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan het vlees aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en laat nog 20 minuten zachtjes smoren. Giet de bloemkoolroosjes af, laat ze goed uitlekken, zet ze in een ovenvaste schaal en bedek ze met mornaysaus. Strooi er wat geraspte kaas over en zet ze in een oven van 220 graden C. Laat ze hier een mooi kleurtje krijgen. Snij ondertussen de aardappels in schijven en sauteer deze bruin in de rest van de boter. Haal het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal, blus de braadboter af met wat water en schenk deze over het vlees. Omring het met de roosjes bloemkool en de aardappeltjes.