(2 personen)
500 gr groene asperges
1 kippenborst
1 eetlepel ganzenvet of boter
peper, zout
2 eetlepels gesmolten boter
2 eieren
1 dl crème fraîche
1 theelepel zout
Schil de asperges tot 8 cm van de onderkant, kook ze 5 minuten in ruim water, laat ze goed uitlekken en leg ze in de beboterde schaal(tjes).
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd het vlees in heel kleine stukjes.
Verhit het vet in een koekenpan met anti-aanbakbodem en bak het met peper en zout bestrooide vlees hierin al omscheppend in ± 6 minuten gaar.
Verdeel het vlees over de asperges en bedruppel met de gesmolten boter.
Splits de eieren in dooiers en wit.
Roer de dooiers los met de zure room en klop de witten stijf met zout.
Schep de dooiers daar doorheen en lepel dit over de kip.
Bak het gerecht op de middelste richel van de oven in 20 minuten bruin.
Het kan het ook nog wel hebben om ± 10 minuten in de uitgeschakelde oven te wachten tot u eraan toe bent.
Serveer het liefst in 2 goed beboterde eenpersoonsovenschaaltjes waarin de asperges languit naast elkaar kunnen liggen.