Kerrie van Lam


Ingrediënten:
800 gram. ontbeende lamsschouder - 40 gram. boter - olie - 1 kleine verse gemberwortel. - 2 teentjes knoflook - 3 grote uien - kerriepoeder - mosterdzaad - cayennepeper - 1 appel - 1 dl melk - 100 gram geraspte kokosnoot - 3 dl bouillon - 1 bouquet garni - 3 schijven ananas - 2 bananen - peterselie - 300 gram rijst - zout, peper

Bereiding:
Schil de knoflook en de gemberwortel en snij ze in kleine stukjes. Doe deze met een theelepel mosterdzaad in een mortier. Stamp het mengsel fijn terwijl U langzaam drie eetlepels olie toevoegt, zodat er een dikke pasta ontstaat. Smeer het lamsvlees in met 3/4 van deze pasta, snij het dan in blokjes en geef hier zout en peper over. Verhit de boter in een pan en sauteer hierin de blokjes vlees bruin. Schil twee uien en hak die zeer fijn in de mixer. Schil de appel, haal er het klokhuis uit en rasp de appel fijn. Voeg de ui en de appel, samen met het bouquet garni bij het vlees. Roer een eetlepel kerrie door de bouillon en voeg ook deze toe. Breng het mengsel op smaak, geef er wat cayennepeper bij en laat het op hoog vuur reduceren. Kook de rijst. Schil ondertussen de derde ui, hak ze fijn en sauteer ze in wat olie totdat ze glazig is. Meng de ui door de rijst. Breng de melk aan de kook, voeg er de kokosrasp bij, laat het mengsel twee minuten koken en zeef het dan door een doek. Pers goed zodat alle vocht eruit komt. Voeg het vocht bij het vlees. Schil de bananen. Snij ze in rondjes. Leg die in een kom, samen met de in stukjes gesneden ananas en de geraspte kokosnoot. Was wat peterselie en hak die fijn. Als het vlees klaar is halen we er het bouquet garni uit, roeren er de rest van de pasta door, schenken het in een diepe schaal en strooien er peterselie over. Serveer meteen met de rijst en het vruchtenmengsel.