Ingrediënten:
800 gram lamsschouder – 100 gram boter – 1 groene peper – 400 gram uien – 200 gram tomaten – peterselie – 25 gram muntblaadjes – 25 gram bonekruid – 1 citroen – zout, peper
Bereiding:
Plicheer de tomaten en ontpit ze. Snij ze in stukken. Schil de uien en snij ze in fijne ringen. Snij de groene peper in juliënne. Was wat peterselie en hak die fijn. Was ook de munt en hak die fijn. Snij het vlees in blokjes. Snij de citroen doormidden en pers ze uit. Verhit de boter in een pan. sauteer hierin het vlees bruin. Voeg dan de uien toe en de tomaten, de groene peper, de munt en de peterselie, het bonekruid, wat citroensap en zout en peper. Meng alles goed. Leg een groot vel alufolie in een ovenschaal en doe de kebab hierop. Sluit de folie goed af, sprenkel er wat water over en zet de schaal een uur in een oven van 200 graden C. Zet de schaal op tafel zoals ze is en maak de folie aan tafel open.