Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 100 gram boter - 2 eieren - paneermeel - 250 gram asperges - 1 truffel - zout, peper - bloem
Bereiding:
Schil de asperges zeer zorgvuldig. Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Snij ze in schijven. Kook de asperges in ruim water met zout en een lepeltje suiker in 20 minuten gaar. Paneer de schijven zwezerik à l'anglaise. Klop dit zachtjes vast met een pannekoekmes. Smelt 50 gram boter in een pan ensauteer hierin de zwezerik gedurende 10 minuten bruin. Snij de truffel in schijven. Smelt de rest van de boter in een pannetje. Leg de plakken zwezerik op een voorverwarmde schaal, leg op elke plak een schijf truffel, omring ze met uitgelekte asperges, geef hier de gesmolten boter over en serveer er gebakken aardappeltjes bij.