Ingrediënten:
2 kalfszwezeriken - 1 ei - paneermeel - 100 gram boter - 200 gram gedroogde abrikozen - 2 dl slagroom - 0,5 dl abrikozenlikeur - 0,5 dl bouillon - cayennepeper - zout
Bereiding:
Laat de abrikozen een nacht wellen in koud water. Laat de zwezerik een uur weken in koud water. Ververs dit meermalen. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in. Giet ze af, haal er het vlies af en alle ongerechtigheden. Laat de abrikozen zachtjes in hun welwater gedurende 45 minuten koken. Laat de zwezerik onder druk afkoelen. Snij ze in dunne plakken. Klop het ei los, haal er de zwezerik door en haal deze daarna door wat paneermeel. Smelt de boter in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren. Geef er zout en peper over. Reduceer de bouillon tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur. Geef er zout en cayennepeper bij. Snij de abrikozen doormidden en leg ze in de saus. Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de abrikozen omheen en schenk er de saus over.