Kabeljauw met Kerrie


Ingrediënten:
800 gram kabeljauwfilets - 75 gram boter - kerriepoeder - 2 uien - 1 citroen 1 appel - 2 eetlepels olie - 4 dl melk - 40 gram bloem - zout - peper

Bereiding:
Snij de filets in stukken die ongeveer vierkant zijn. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de olie toe. Verhit en sauteer de stukken kabeljauw 6 minuten aan elke kan zodat ze mooi bruin zijn. Houd ze warm. Schil de uien en hak ze fijn. Pers de citroen uit. Schil de appel. Snij hem in vieren en rasp hem. Geef de helft van het citroensap over het appelrasp. Fruit in de rest van de boter de uien tot ze licht kleuren. Geef er de kerriepoeder bij en laat even myoteren. Voeg 40 gram bloem toe. Voeg dan de appel toe en geef er de melk bij. Laat het 10 minuten koken. Controleer de smaak van de saus en corrigeer die eventueel met zout en peper. Leg de kabeljauw op een voorverwarmde dienschaal. Geef hier de rest van het citroensap over. Schenk er de saus over en serveer.