Kabeljauw met Mosterd


Ingrediënten:
4 moten kabeljauw - 80 gram boter - 1,5 dl droge witte wijn - 2 citroenen , 200 gram champignons , peterselie, 8 sjalotjes - 1,5 dl slagroom - 1 grote eetlepel mosterd - 60 gram - bloem - zout, peper

Bereiding:
Was de kabeljauw, leg hem op een diep bord, geef er het sap van een halve citroen over, wat zout en peper en laat een uur marineren. Gedurende deze tijd schilt u de sjalotjes, hakt ze fijn, maakt de champignons schoon en snijdt die in plakjes. Laat de kabeljauw uitlekken, droog de moten af, haal ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Smelt 60 gram boter in een pan en sauteer hierin de moten bruin in 6 minuten per kant. Was de peterselie en hak hem fijn. Snij de tweede citroen in achten. Smelt de rest van de boter in een pannetje en sauteer hierin de champignons. Als de kabeljauw klaar is leggen we hem op een voorverwarmde dienschaal, leggen er de champignons omheen en houden de schaal warm. We geven de sjalotjes bij de boter van de kabeljauw, laten ze zachtjes fruiten, geven er dan de wijn bij om af te blussen en roeren alle aanbaksels goed los. Voeg er nu de slagroom bij, de mosterd en de rest van het citroensap. Geef er zout en flink wat peper bij. Klop flink met de garde totdat de saus dikker wordt. Passeer ze over de kabeljauw en de champignons, geef er wat peterselie over en garneer met de citroenparten.