Ingrediënten:
4 grote champignons – 60 gram boter – 100 gram gekookte ham – 10 gram gele spaanse pepers – citroensap – peper, zout – 10 gram groene spaanse pepers – 3 blaadjes gelatine – 10 gram rode spaanse pepers – 1,5 dl droge witte wijn

Bereiding:
Ontdoe alle spaanse pepers zorgvuldig van pitjes en snij ze in fijne brunoise. Meng de drie kleuren pepers. Maal de ham in de mixer fijn. Druk ze daarna door een zeef en meng ze met 40 gram zachtgeroerde boter, die op smaak gebracht is met peper en zout. Haal de stelen van de champignons, was de hoeden en laat ze in de rest van de boter zachtjes gaar stoven met de deksel op de pan. Laat ze in hun vocht afkoelen. Laat ze uitlekken en vul ze met hammousse. Strooi hierover wat van het mengsel van de verschillende pepers, druk het wat in de mousse vast en zet ze in de koelkast. Breng de wijn aan de kook. Week de gelatine in wat water. Knijp de blaadjes uit en los ze op in de hete wijn. Laat afkoelen. Trek de champignons twee keer door de gelei en zet ze weer in de koelkast tot vlak voor het serveren.