Spaanse erwtensoep

1 kip
100 gr soepgroente
1 laurierblad
2 liter water
500 gr spliterwten
100 gr rijst
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika's
250 gr plakjes chorizo
boter
zout, peper, tabasco
selderij

Trek van de kip, soepgroente, laurierblad, 1 1/2 liter water en 1 theelepel zout een geurige bouillon.
Zeef de bouillon, voeg er de spliterwten aan toe en laat die 30 minuten koken.
Strooi dan de rijst in de soep en laat die nog eens 15 minuten koken.
Snipper de ui en het teentje knoflook en fruit ze in 2 eetlepel olie.
Snijd het vruchtvlees van de paprika's in blokjes en bak die 3 minuten mee.
Haal het kippevlees van het bot en snijd het klein.
Snijd de plakjes chorizo in vieren.
Roer het paprika-uimengsel, het vlees en de worst door de soep en breng op smaak met versgemalen peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.
Bestrooi de soep met gesneden selderijblad.