Ossehaas met Venkel


Ingrediënten:
800 gram ossehaas - zout, peper - 1 venkelknol , 1 sjalotje - 1 glaasje pastis - 2 dl bouillon - 20 gram bloem - 1 eetlepel olie - 100 gram boter

Bereiding:
Schil de venkelknol en was hem zorgvuldig. Snij hem in vieren en daarna in juliënne. Breng een pan met water aan de kook, blancheer hierin de venkel 1 minuut. Smelt 50 gram boter in een pan en stoof hierin de venkel. Smelt 20 gram boter in een andere pan, voeg de bloem toe, maak een blanke roux en verdun deze met de bouillon. Breng het aan de kook. Schenk deze saus op de venkel en laat het op zacht vuur 20 minuten koken. Schil het sjalotje en hak het fijn. Snij het vlees in vier plakken. Smelt de rest van de boter in een pan, voeg de olie erbij en als het heet is, sauteer dan de stukken vlees aan alle kanten bruin, 3 minuten per kant als U het rood wenst. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg het dan op een voorverwarmde schaal. Geef de sjalot in de braadboter, laat een minuut sauteren en schenk er de pastis bij. Laat even reduceren en voeg de venkel erbij. Geef het garnituur om het vlees heen.