Koteletten Sint-Vincent


Ingrediënten:
4 karbonades - 4 dl Vouvray wijn - 30 gram bloem - 1 eetlepel mosterd - 6 sjalotjes peterselie - boter - zout - peper

Bereiding:
Was de peterselie en hak hem fijn. Schil de sjalotjes en hak ze klein. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de karbonades snel aan beide kanten bruin en laat ze daarna nog 10 minuten op klein vuur verder sauteren. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Voeg nu de sjalotjes bij de braadboter en laat deze een beetje kleur krijgen. Voeg er dan de bloem en de mosterd bij. Meng het goed en voeg dan langzaam de Vouvray toe, zout en peper en laat de saus een kwartier zachtjes koken. Leg nu de karbonades in de saus en laat weer 7 minuten zachtjes koken. Leg de karbonades op een voorverwarmde serveerschaal, schenk er de saus over en strooi er wat peterselie over. Serveer meteen.