Ingrediënten:
1 jong konijn – 100 gram boter – 40 gram bloem – 20 gram poedersuiker – 150 gram borstspek – 200 gram champignons – 2 grote uien – 24 kleine uitjes – 1 teentje knoflook – 1 takje dragon – 1 takje tijm – 1 blaadje laurier – 1 bosje peterselie – 4 dl Meursault – 1 eetlepel mosterd – 1 dl slagroom – 0,5 dl Marc de Bourgogne – zout, peper

Bereiding:
Snij het spek in kleine juliënne. Schil de knoflook en hak die fijn. Schil de kleine uitjes. Schil ook de grote uien en hak die fijn. Maak de champignons schoon evenals dragon, peterselie, tijm en laurier. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukjes spek aan. Als ze kleur krijgen halen we ze uit het vet en leggen hier de stukken konijn in. Geef de gehakte uien bij en de knoflook. Als alles een mooie bruine kleur heeft flamberen we met de Marc de Bourgogne en voegen de Meursault toe, de dragon, tijm, laurier en de helft van de peterselie. Laat 30 minuten koken op zeer zacht vuur. Doe ondertussen de uitjes in een klein pannetje, geef er water bij totdat ze net onder staan, voeg een eetlepel boter toe en de poedersuiker en laat ze koken totdat het water verdampt is. Haal ze dan van het vuur en houd ze warm. Hak de rest van de peterselie fijn. Na 30 minuten doen we champignons en juliënne spek bij het konijn en laten dit nog 20 minuten koken.
Laat dan de stukken konijn, de champignons en het spek uitlekken, leg ze op een voorverwarmde schaal, omring ze met de uitjes. Meng de slagroom met de mosterd en voeg dit mengsel bij de saus. Klop 1 minuut met de garde de saus goed op. Passeer de saus en schenk ze over het konijn, strooi er de peterselie over en serveer.