Ingrediënten:
8 lamskoteletten – 4 grote uien – 40 gram boter – kerriepoeder – 2 teentjes knoflook – 1,5 dl witte wijn – 3 eetlepels slagroom – een stukje gember – 250 gram rijst – zout, peper

Bereiding:
Kook de rijst. Geef zout en peper op de koteletten, smelt de boter in een pan, verhit ze en sauteer hierin op hoog vuur de koteletten. Schil ondertussen de uien en hak ze zo fijn mogelijk. Zodra de koteletten bruin zijn halen we ze uit de pan en houden ze warm. Smelt de uien in de boter, laat ze niet bruin worden, geef er zout en peper over, de gehakte gember en wat kerriepoeder. Laat op zacht vuur sudderen. Schil ondertussen de knoflook en pers deze uit. Voeg dit bij de uien zodra deze goed gesmolten zijn en geef er de wijn bij. Laat het enkele minuten koken en voeg de slagroom toe. Kook het nog 3 minuten en controleer de smaak. Corrigeer die eventueel met zout en peper. Leg de rijst in een halve bol op de schaal, omring hem met de koteletten, schenk hier wat saus over en serveer.