Groene asperges uit de wok

Groene asperges hebben een wat meer uitgesproken, nootachtige smaak dan witte asperges. Ze hoeven niet geschild te worden, alleen het droge stukje van de steel snijdt u eraf.

16 groene asperges
3 sjalotjes
16 grote garnalen
1 mango
3 eetlepels roerbakolie
1 teentje knoflook
1 theelepel bruine suiker
2 eetlepels wijnazijn
3 eetlepels gevogeltefond
zout, peper

Snijd de asperges in stukken van 5 cm en de sjalotjes in halve ringen.
Pel de garnalen en verwijder de rugader.
Snijd de mango van de pit, schil hem en snijd hem in repen.
Roerbak in een wok in de olie de asperges kort, voeg de sjalotjes toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de garnalen toe, pers er de knoflook boven uit en bak alles al omscheppend kort.
voeg de mangoreepjes toe, evenals de bruine suiker, de wijnazijn, het gevogeltefond en flink wat zout en peper en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
Serveer met pandanrijst.