
Kai Panang / พะแนงไก่
Ingrediënten:
8 kippendijen
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
4 cm gember, geraspt
1 rode peper, fijngehakt
1 stengel citroengras, gekneusd
2 tl korianderzaad, gemalen
3 eetlepels sojasaus
1 a 2 eetlepels Thaise vissaus (naar smaak)
Pakje/blikje kokosmelk
Sap van 1 limoen
100 gram geroosterde pinda’s, fijngehakt (of een paar eetlepels pindakaas)
Olie
Bereiding:
Maak een boemboe van de ui, knoflook, gember, koriander en rode peper. Bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrij komen.
Blus af met de kokosmelk, sojasaus, de limoensap en vissaus. Goed mengen en vervolgens de kip in de saus leggen.
Op laag vuurtje ongeveer een half uur laten sudderen of 3 uurtjes op low in de slow cooker.
De stengel citroengras verwijderen.
De kip uit de pan halen en de gehakte pinda’s aan de saus toevoegen en goed roeren.
Even laten doorsudderen tot de saus begint in te dikken, als de saus te dik is wat water toevoegen.
De kip terug in de saus leggen en eventueel garneren met koriander, bosui en Thaise basilicum.