Ingrediënten:
1 teentje knoflook
4 dl droge witte wijn
300 gr geraspte Emmentaler
300 gr geraspte Gruyère
2 eetlepels maïzena
4 eetlepels kirsch of melk
zout, peper
1 mespunt nootmuskaat
1 stokbrood
Bereiding:
Pel het knoflookteentje, halveer het en wrijf hiermee een niet te grote pan met dikke bodem of fonduepan in.
Schenk de wijn in de pan en verhit die tot de wijn begint te bruisen.
Voeg de kaas toe en laat die, al roerend met houten lepel smelten.
Roer in een kopje de maïzena met de kirsch of melk glad en roer dit door de fondue.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Houd de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron warm.
Prik blokjes stokbrood aan een fonduevork en doop die in de fondue.
Serveer met gemengde sla.