Zoetzure rode kool

(2 personen)

500 gr rode kool
1 eetlepel plantaardige olie
4 grof gehakte teentjes knoflook
1/2 theelepel zout
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel suiker
6 dl water
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie

Verwijder de stronk en de buitenste bladeren van de kool.
Snijd de kool in vieren en snijd de rest van de stronk eruit.
Snijd de kool in dunne reepjes, schud ze los in een vergiet en spoel ze met koud water af.
Schud ze vlak voor het gebruik droog.
Verhit de olie in een wok.
Voeg de knoflook toe en bak die 15 seconden.
Voeg de rode kool toe en roer het om, zodat de olie goed over de kool wordt verdeeld.
Voeg het zout toe, roer om en voeg de azijn toe.
Voeg, als de kool van een paarse kleur naar een helder rode begint te gaan, de suiker toe en schep het goed door.
Voeg het water toe, leg het deksel op de wok en laat het 3 minuten flink koken.
Neem dan het deksel eraf, voeg de sojasaus toe en laat, regelmatig roerend, het vocht inkoken.
Schep er vlak voor het opdienen de sesamolie door.