Ingrediënten:
4 tongen van 300 gram – 2 sjalotjes – 1 dl droge witte wijn – bisque d’homard – 2 dl slagroom – 25 gram boter – zout, peper

Bereiding:
Was de tongen waar het donkere vel reeds af is. Zet de oven op 220 graden C. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Beboter een ovenvaste schaal en strooi hier de sjalotjes in. Geef er ook zout en peper in. Leg de tongen erin met het witte vel naar boven. Geef er zout en peper over. Voeg de wijn erbij en zoveel water dat de tongen voor 3/4 onder staan. Bedek de schaal met alufolie, breng ze op het vuur aan de kook en zet ze dan 12 minuten in de oven. Als de tongen klaar zijn Leggen we ze op een voorverwarmde dienschaal en houden ze warm. We reduceren het kkokvocht tot 1/4. Voeg de room erbij en een paar lepels van de bisque d’homard. Laat de saus nog enkele minuten smoren. Geef de saus over de tongen en serveer.