Ingrediënten:
8 tongfilets - 125 gram boter - 3 dl visbouillon - zout, peper - 100 gram garnalen - 1 sjalotje - 1/2 liter mosselen - 2 dl slagroom - 1,5 dl droge cider - 1 eetlepel olie
Bereiding:
Maak de mosselen schoon. Doe ze met aanhangend water in een pan en breng ze op hoog vuur aan de kook. Kook ze onder veel schudden totdat ze open zijn. Haal ze uit hun schelpen en passeer het vocht bij de visbouillon. Zet de oven op 180 graden C. Beboter een ovenvaste schaal. Schil het sjalotje en hak het fijn. Strooi het in de schaal, geef er ook peper en zout bij. Vouw de filets dubbel met de velkant naar binnen en leg ze in de schaal. Geef er zout en peper over, de visbouillon en de cider. Sluit de schaal af met alufolie. Zet ze 10 minuten in de oven. Als de vis gaar is, leggen we de uitgelekte filets op een voorverwarmde beboterde dienschaal, reduceren het kookvocht tot 1/10 deel, het is dan stroperig. Voeg de slagroom erbij en kook nog even en haal ze van het vuur. Doe er de mosselen en de garnalen in, en werk er nog 60 gram boter door. Breng de saus op smaak. Geef de saus over de filets en serveer.