Ingrediënten:
8 tongfilets – 3 dl visfumet – 2 dl slagroom – 2 sjalotjes – 1 borrelglas cognac – 125 gram boter – 1 dl droge witte wijn – 100 gram garnalen – zout, peper – 50 gram garnalenboter
Bereiding:
Zet de oven op 200 graden C. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Beboter ruim een ovenvaste schaal, geef er zout en peper over en strooi er de sjalotjes in. Leg hierop de tongfilets, geef hier weer zout en peper op, besprenkel met de visbouillon en de witte wijn en bedek de schaal met alufolie. Breng ze op het vuur aan de kook en schuif ze dan 10 minuten in de oven. Doe de garnalen in een heel klein pannetje samen met de cognac en verwarm dit zachtjes. Als de tongen klaar zijn, leg ze dan, nadat ze uitgelekt zijn op een voorverwarmde dienschaal en houd deze warm. Passeer het kookvocht en reduceer het tot 1/10 deel. Geef er dan de slagroom bij en kook het weer wat in. Klop er, van het vuur af, de garnalenboter door. Geef de verwarmde garnalen over de filets, schenk er de saus over en serveer.