Ingrediënten:
4 tongfilets
1 moot zalm
50 gram kleine champignons
12 asperges
1 prei
1 ui
1 bosje selderijgroen
1 laurierblad
kruidnagel
1/4 liter water
1/4 liter witte wijn
1 wortel
1 bosje peterselie
1 citroen
1 blad lavas
4 dl nantuasaus
Bereiding:
Was prei, selderijgroen, peterselie en wortel en hak ze fijn. Maak de ui schoon en snij hem in ringen. Zet het water met de witte wijn op het vuur, voeg de fijngesneden groentes, de uienringen, het laurierblad, de kruidnagel en de lavas toe en laat dit een half uur tegen de kook aan trekken. Na een half uur zeven we deze groentebouillon en pocheren er enkele minuten de schoongemaakte champignons in. We halen deze er weer uit en zetten ze weg in koud water. Kook de asperges gaar. Pocheer de zalm 8 minuten in de bouillon, plet de tongfilets licht en bestrooi ze aan de velkant met peper en zout. Haal de zalm uit de bouillon en pocheer er de tong 5 minuten in. Maak intussen de zalm schoon en verdeel hem in redelijke stukken. Snij de gare tongfilets in reepjes. Voeg de champignons bij de nantuasaus. Schep een lepel saus op de borden leg er een paar asperges bij. Spuit er een toef aardappelpuree naast, leg er de reepjes tong en stukjes zalm bij en overdek de vis met nantuasaus.