Zeetong Dagorno


Ingrediënten:
8 tongfilets - zout, peper - 1 dl witte wijn - 2 sjalotjes - 100 gram champignons - 1/2 dl slagroom - 20 gram bloem - 50 gram boter - 1 dl visbouillon - 1/2 dl hollandaise saus

Bereiding:
Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Strooi ze in een pan. Leg hier de tongfilets op, geef er zout en peper over, geef er de wijn en de visbouillon over en pocheer de vis gedurende 6 minuten. Laat de filets dan uitlekken en leg ze op een voorverwarmde dienschaal. Reduceer het vocht tot 1/4. Maak de champignons schoon, hak ze fijn, stoof ze in 30 gram boter gedurende 5 minuten en geef er de room bij. Meng 20 gram boter door kneden met 20 gram bloem. Werk dit door het ingekookte vocht. Voeg hier dan de hollandaise saus bij. Bedek de filets met het champignonmengsel en breng de saus op smaak. Schenk ze over de filets en zet de schaal even onder de salamander.(grill).