Zeetong Colbert


Ingrediënten:
4 tongen van 300 gram - 100 gram bloem - 100 gram paneermeel - 2 citroenen - 1 eetlepel olie - 2 eieren - 150 gram boter - dragon - peterselie - zout, peper

Bereiding:
Zorg dat het donkere vel van de tongen verwijderd is. Snij ook de vinnen weg. Maak aan de kant van het donkere vel een snee langs de ruggegraat en steek het soepele mes tussen filet en graat en snij de filets zo voorzichtig los. Laat ze aan de zijkanten vastzitten. Duw ze dan opzij en geef zout en peper binnenin. Doe op een bord een eetlepel olie, breek er de eieren in en geef er een beetje water bij. Klop het goed los. Roer de boter zacht, geef er wat citroensap bij, was wat peterselie en dragon, hak het fijn en werk het door de boter. Geef er ook wat zout en peper bij. Doe de boter in een spuitzak met gekartelde spuit. Zet de friteuse op 175 graden C. Paneer de vissen à l'anglaise. Laat de vissen in de hete friteuse in 5 minuten bruin worden. Haal ze eruit, droog ze met keukenpapier, haal er de graat uit en leg ze op een voorverwarmde dienschaal. Snij een citroen in schijfjes. Leg wat toefjes peterselie en de schijfjes citroen rond de vissen, Spuit in de open rug een streep boter en serveer.