Ingrediënten:
8 tongfilets – 30 gram boter – 1 dl visbouillon – 100 gram vlees van wijting – 1 eiwit – 30 gram bloem – 1 dl slagroom – nootmuskaat – 1,5 dl droge witte wijn – zout, peper – tomatenpuree

Bereiding:
Draai het vlees van de wijting twee keer door de molen met de fijnste plaat. Zet de puree op ijs. Werk er het eiwit door en dan beetje bij beetje 3/4 dl slagroom, totdat er een homogeen geheel is ontstaan. Geef er ook zout en peper bij en wat nootmuskaat. Smeer het mengsel op de filets en rol deze op. Doe de visbouillon en de wijn in een pan. Zet daar de rolletjes tong in en pocheer deze gedurende 10 minuten. Laat de tongrolletjes uitlekken. Zet ze op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm. Smelt de boter in een pannetje, voeg de bloem toe zodat een blanke roux ontstaat. Reduceer het kookvocht van de vis tot 2/3. Verdun de roux met dit kookvocht. Voeg er een eetlepel tomatenpuree bij en de rest van de slagroom en klop de saus goed. Schenk de saus over de visrolletjes en serveer.