Zalmbrood


Ingrediënten:
250 gram moten zalm - 150 gram rijst - 1,5 dl
mayonaise - 8 groene olijven - 8 zwarte olijven - peper, zout - 1 blikje
rode paprika's - 3 eieren - peterselie - tomatenpuree - sla

Bereiding:
Bereid de zalm als in Mousse van Zalm. Kook de rijst gaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Maak de mayonaise. Geef hier wat tomatenpuree bij zodat hij mooi rose wordt. Haal de pitten uit de olijven. Laat de rijst en de eieren afkoelen. Laat de paprika's uitlekken en snij ze in brunoise. Maal de zalm in de mixer fijn. Doe hem in een kom, voeg er de rijst, de olijven, de paprika's, de in kleine brunoise gesneden eieren en de mayonaise bij. Breng met zout en peper op smaak. Neem een cakevorm, maak deze van binnen vochtig, geef er de compositie in, druk ze goed aan en laat ze 2 uur in de koelkast. Was wat blaadjes sla. Leg deze op een serveerschaal, stort hierop de zalmcompositie en serveer.