Zalm Restigouche


Ingrediënten:
4 moten zalm - 1 ui - gedroogde marjolein - 1 citroen - 4 eetlepels olie - 100 gram boter - zout, peper

Bereiding:
Was de citroen. Haal er de helft van de gele schil af zonder wit en hak dit fijn. Schil de ui, hak hem zeer fijn en meng hem met wat marjolein en de citroenschil. Leg de moten zalm in een schaal. Geef er zout en peper over. Geef het uienmengsel over de moten. Geef over elke moot een lepel citroensap en een lepel olie. Laat dit gedurende 15 minuten marineren. Steek de salamander aan. Leg de moten op een treeftje onder de salamander en geef ze aan beide kanten 7 minuten vuur. Snij ondertussen de boter in stukjes. Doe ze in een pan met de rest van het citroensap, geef er flink zout en peper over en smelt ze au bain marie. Leg de zalm op een voorverwarmde schaal, klop de boter met het citroensap goed door elkaar en geef de saus in een sauscière. Serveer.