Ingrediënten:
4 stukken zalmfilet – 1 citroen – 200 gram champignons – peterselie – 6 sjalotjes – 60 gram boter – 1/2 fles Sancerre – 1 eidooier – 2,5 dl slagroom – 10 gram bloem – zout, peper

Bereiding:
Zet de oven op 200 graden C. Was de peterselie en hak ze fijn. Schil en hak de sjalotjes fijn en pers de citroen uit. Maak de champignons schoon, hak ze fijn en geef er de helft van het citroensap over. Smeer een ovenvaste schaal in met 20 gram boter. Leg op de bodem de gehakte sjalot en champignons. Geef zout en peper over de zalm en leg deze op het mengsel. Geef er de sancerre bij en nog wat peper. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Laat de zalm dan uitlekken, leg hem op een voorverwarmde schaal en houd deze warm. Geef de rest van de schaal in een pannetje en laat snel tot de helft reduceren. Meng de rest van de boter met de bloem, kneed goed om een homogene beurre manié te krijgen. Meng de eidooier met de room. Klop en met de garde de beurre manié door en geef er de liaison bij. Laat de saus niet meer koken en schenk de hem over de vis. Strooi er wat gehakte peterselie over en serveer.