Ingrediënten:
4 stukken zalmfilet – 200 gram boter – 1,5 dl witte wijn – 1 sjalotje – 2 preien – 1,5 dl visbouillon – 1,5 dl slagroom – 1 eetlepel yoghurt – zout, peper – 1 truffel in blik – 1 dl vermouth
Bereiding:
Zet de oven op 200 graden C. Beboter een vuurvaste schaal. Schil het sjalotje en hak het fijn. Strooi dit op de bodem van de schaal. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout en leg de filets op de sjalot. Geef er 1/2 dl wijn en 1/2 dl visbouillon bij. Doe de rest van de bouillon en wijn samen met de vermouth in een pannetje en reduceer dit totdat het stroperig wordt. Geef er dan de slagroom bij en verhit nog een keer. Doe het in de blender, samen met 100 gram in stukjes gesneden boter en de yoghurt. Voeg ook het nat van de truffel erbij. Mix er een romige saus van. Schuif de ovenvaste schaal nu 20 minuten in de oven. Was de prei en snij het wit in juliënne. Blancheer deze heel even in gezouten water. Snij de truffel in juliënne. Zet de saus nog eens op het vuur, klop ze met de garde totdat ze heet is. Leg de zalm op een voorverwarmde dienschaal. Voeg de truffel bij de saus. Schenk de saus over de zalm. Leg de prei erbij en serveer.