Zalm met Port


Ingrediënten:
4 moten zalm - 2 tomaten - 2 sjalotjes - 1 citroen - peterselie - 1 dl port - 1 eetlepel slagroom - 60 gram boter - zout, peper

Bereiding:
Zet de oven op 230 graden C. Maak de tomaten concassée. Schil en hak de sjalotjes
fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Pers de citroen uit. Wrijf met 20 gram boter een ovenvaste
schaal in. Leg hier de sjalotjes en de tomaat in, evenals zout en peper. Leg hierop de moten zalm en
sprenkel er de port over. Bedek de schaal met alufolie en zet ze 15 minuten in de oven. Leg dan de
moten op een voorverwarmde dienschaal. Doe het kooknat in een pannetje en laat het tot 2/3 reduceren.
Voeg er dan de room bij en wat citroensap. Kook het nog 2 minuten en klop er dan, van het vuur af
de rest van de boter bij beetjes door. Schenk de saus over de zalm, geef er wat gehakte peterselie
over en serveer.