Zalm met Bieslook


Ingrediënten:
4 stukken zalmfilet - 80 gram boter - 1 bosje bieslook - 1 sjalotje - 1 tomaat - 1 dl visbouillon - 1 dl Chablis - 1 dl slagroom - 0,4 dl Vermouth - zout, peper

Bereiding:
Maak de tomaat concassée. Schil het sjalotje en hak het fijn. Was de bieslook en hak ook deze fijn. Smelt 30 gram boter. Zweet hierin het sjalotje. Geef er de concassée tomaat bij en laat alle vocht verdampen. Reduceer de visbouillon, samen met de witte wijn tot er bijna niets van over is. Geef er dan de slagroom bij en verwarm nog even. Dan doen we dit mengsel, samen met het tomaat-sjalotmengsel en de rest van de boter in stukjes gesneden in de blender en malen alles fijn. Steek de salamander aan. Beboter een vuurvaste schaal, strooi er peper en zout over, leg er de zalmfilets op, geef ook hier weer zout en peper over en schuif de schaal onder de salamander. Na 3 minuten draaien we de filets om en grilleren de andere kant. Verhit ondertussen de saus nog een keer, geef er de bieslook bij, geef op ieder bord een spiegel van saus, leg er een zalmfilet op en serveer.