Ingrediënten:
4 artisjokbodems – 2 dl mayonaise – 200 gram gepocheerde zalm – 1 krop sla – 2 eetlepels olie – 1 eetlepel cognac – 1 eetlepel tomatenketchup – 1 citroen – paprikapoeder – cayennepeper – zout, peper

Bereiding:
Maak de mayonaise. Pers de citroen uit. Geef zout en peper over de artisjokbodems, schenk er het citroensap en de olie over en laat het zo een uur marineren. Haal het vel en de graten uit de zalm en maak hem met de vork fijn. Meng 2/3 van de mayonaise met de zalm. Werk er eveneens de tomatenketchup en de cognac door. Geef er zout en peper over en wat cayennepeper. Bouw van deze compositie mooie koepeltjes op de artisjokbodems. Bestrooi ze rijkelijk met paprikapoeder en spuit daar nog een toefje mayonaise op. Was de sla en maak ze droog. Beleg een serveerschaal met blaadjes sla en deponeer er de artisjokbodems op. Serveer er geroosterd brood met boter bij.