Worteltjes uit Dijon


Ingrediënten:
1/2 kilo nieuwe worteltjes -120 gram boter - 20 gram bloem - mosterd - 4 dunne sneetjes witbrood - suiker - 3 eetlepels bouillon - zout, peper - peterselie

Bereiding:
Was de wortelen, schrap ze en snij ze in plakjes. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin 6 minuten de worteltjes. Giet ze af. Smelt 50 gram boter in de pan waarin de worteltjes gekookt zijn. Als ze begint te verkleuren voegen we de worteltjes toe, wat zout en een theelepel suiker. Roer goed met een houten lepel. Voeg dan 1/2 dl water toe en laat de worteltjes zachtjes koken totdat ze helemaal gaar zijn en het water bijna is verdampt. Tijdens het koken van de wortelen maakt U croûtons. Smelt 50 gram boter in een pan, bruineer de sneden witbrood hierin tot croûtons. Was wat peterselie en hak die fijn. Kneed 20 gram boter met de bloem zodat een beurre manié ontstaat. Als de worteltjes klaar zijn, haal ze dan uit de pan, en geef hier de bouillon in, de mosterd en de beurre manié. Meng goed totdat de boter gesmolten is. Leg de worteltjes terug in deze saus en roer voorzichtig zodat de saus kan intrekken. Leg de worteltjes op een voorverwarmde schaal, geef er wat peterselie over, versier met de croûtons en serveer.