Witte bonenschotel met maïs en pompoen

500 gr witte bonen
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 eetlepels paprikapoeder
3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1/2 theelepel gedroogde oregano
500 gr schoongemaakte en in kleine blokjes gesneden pompoen
150 gr maïskorrels uit blik, uitgelekt
zout, peper

Week de witte bonen een nachtje in een pan met ruim koud water. Kook de witte bonen in ± 1 uur in het weekwater gaar. Laat de bonen uitlekken en vang het kookvocht op.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer de paprika door de gefruite ui. Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe. Draai de hittebron laag en laat het mengsel onder nu en dan doorroeren ± 10 minuten zachtjes sudderen tot een vrij dikke saus is ontstaan.
Vermeng de uitgelekte witte bonen in een pan met de tomatensaus, de blokjes pompoen en zoveel van het opgevangen kookvocht van de witte bonen dat alles net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken tot de blokjes pompoen volkomen gaar zijn. Voeg de maïskorrels toe, maak het geheel op smaak met wat zout en peper en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Serveer de bonenschotel in soepborden.