Wildstoofpot met kastanjes en cranberry's

civet-chevreuil-marronsIngrediënten:
250 gr verse kastanjes
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel van elk: peper, paprikapoeder en chilipoeder
1 1/4 kg stoofvlees van hert, haas en wildzwijn (gemengd)
2 eetlepels olie
175 gr reepjes rookspek
2 uien
1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn, peterselie)
1 pot wildfond
3 dl rode wijn
zout
100 gr cranberry's

Bereiding:
Kruis de kastanjes in, leg ze 10 minuten in een hete oven van 200°C, laat ze even afkoelen en pel ze.
Meng de bloem met de specerijen.
Snijd het wild in grove stukken en schep het met de gekruide bloem om. Snipper de uien en fruit ze in de olie.
Voeg de spekjes toe en bak het samen 5 minuten.
Schep de uien en de spekjes met een schuimspaan uit het bakvet, zet het vuur hoger en bak het vlees in delen mooi bruin.
Schep al het vlees in de pan, voeg de uien en het spek, de fond, de wijn en 1 theelepel zout toe, leg de kruiden erin en schep de kastanjes erbij.
Stoof het vlees 1 uur.
Voeg de cranberry's toe en stoof nog 15 minuten.
Laat de stoofpot snel afkoelen (in een bak met water en ijsklontjes) en zet hem tot het gebruik afgedekt koel weg.
Warm de stoofpot al roerend op en strooi er nog wat verse tijmblaadjes en versgeknipte peterselie over.