Wijngaardslakken

Escargots de Bourgogne

Escargots de BourgogneIngrediënten:
24 wijngaardslakken (uit blik)
60-80 gr zachte boter
1/2 ui
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
1 eetlepel gehakte peterselie
zout, witte peper
een snufje cayennepeper

Bereiding:
Spoel de slakkenhuizen van de slakken met heet water om, laat ze uitlekken en vang het vocht op.
Doe in elk slakkenhuis 1/2 theelepel van het vocht en doe de slakken erin.
Roer de boter tot een zachte massa.
Pel de ui, knoflook en sjalotjes, snipper ze en voeg ze met de peterselie aan de boter toe.
Roer goed.
Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper op smaak en bestrijk de gevulde slakkenhuizen met de kruidenboter.
Leg ze in een platte ovenschalen (met zout gevuld), zet die op het rooster van een voorverwarmde oven (225-250 °C) en stoof ze 10 tot 15 minuten.
Serveer met wit stokbrood en kruidenboter.