Ingrediënten:
24 escargots
125 gram boter
10 gram sjalotjes
10 gram peterselie
1 teentje knoflook
3 ansjovisfilets
1 dl witte wijn
zout, peper
paneermeel
Bereiding:
Maak een escargotboter als volgt: als de ansjovis zout is, leg ze dan een uur in water. Hak de sjalotjes fijn, evenals de peterselie en de knoflook. Snij de ansjovis ook klein. Roer de boter zacht en meng de genoemde ingrediënten er door. Voeg zout en peper toe. Passeer deze boter door een zeef. Leg in elke schelp een klein nootje van deze boter, leg er dan een slak op en vul de schelp verder op met boter. Druk deze een beetje aan. Leg de schelpen in een platte schaal. Schenk wat wijn over de schelpen. Bestrooi de boter met paneermeel en zet de schaal 10 minuten in een oven van 200 graden C. Serveer onmiddellijk.