Vlaamse Kabeljauw


Ingrediënten:
4 moten kabeljauw - 50 gram boter - 1,5 dl droge witte wijn - 1 citroen - kervel - bieslook - 4 sjalotjes - 1 beschuit - zout, peper

Bereiding:
Zet de oven op 170 graden C. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Was wat kervel en bieslook en hak die fijn, ongeveer een eetlepel van elk. Schil de citroen en snij ze in plakjes. Beboter een ovenvaste schaal. Leg hier de moten vis in. Geef er zout en peper over en schenk er de wijn bij. Leg er schijfjes citroen op en gehakte sjalot, de gehakte kruiden en een stukje boter. Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten. Verkruimel de beschuit. Leg de moten vis op een voorverwarmde dienschaal. Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit nog even aan de kook, meng goed en schenk de saus over de vis. Serveer meteen.