Vlaams Rundvlees


Ingrediënten:
800 gram schouderstuk - 50 gram boter - 5 grote uien - 1 bouquet garni - azijn - bruine suiker - 20 gram bloem - 2 dl bouillon - 5 dl bier - 4 aardappels - peterselie - zout, peper

Bereiding:
Snij het vlees in dunne lappen. Schil de uien en snij ze in dunne
ringen. Smelt de boter in een pan en als ze heet is sauteer de lappen vlees snel bruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en sauteer in het braadvet de uien mooi bruin. Strooi er de bloem over en laat deze kleur krijgen. Leg de plakken vlees weer in de pan, geef er zout en peper over, voeg er het bouquet garni bij, een eetlepel azijn en een eetlepel bruine suiker. Geef er dan de bouillon en het bier bij, sluit de pan en laat zeer zachtjes sudderen gedurende 2,5 uur. Was wat peterselie en hak die fijn. Schil 40 minuten voor het einde van de kooktijd de aardappels en kook ze gaar in gezouten water. Haal de stukken vlees uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal, haal het bouquet garni uit de pan, schenk de saus over het vlees, strooi er peterselie over en leg er de aardappels bij. Serveer meteen.