Ingrediënten:
4 tongen van 250 gram - 4 plakjes kaas - 8 dunne sneden witbrood - zout, peper - 5 dl courtbouillon - 8 langoustines - 4 eetlepels slagroom - 180 gram boter - 100 gram geschaafde amandelen - 4 schijfjes citroen
Bereiding:
Snij de korsten van het witbrood en rooster de sneden licht aan een kant. Pocheer de langoustines 8 minuten in de courtbouillon. Pel ze en snij ze in de lengte doormidden. Smelt 100 gram boter in een pan en leg hier de tongen in. Sauteer ze heel zachtjes aan een kant gedurende 6 minuten. Geef er dan 50 gram gesmolten boter over, die goed heet is en zet de schaal even onder de salamander om de bovenkant te bruinen. Leg op de niet geroosterde kant van 4 sneden brood een plakje kaas, daarop twee langoustine helften, en daarop een tweede sneetje brood met de geroosterde kant naar boven. Druk dit goed aan. Besmeer ze met gesmolten boter en zet ze op de bakplaat in een oven van 170 graden C. Laat ze daar tot de kaas gesmolten is. Snij ze diagonaal door. Doe de verwarmde room in een ovale voorverwarmde schaal, leg hier de tongen in, geef er zout en peper over, en houd ze warm. Smelt 30 gram boter in een pan en bruineer hierin snel de geschaafde amandelen. Laat de amandelen uitlekken en verdeel ze over de tongen. Zet er de broodjes bij en serveer.