Varkensvlees met zuurkool

500 gr hamlappen
3 uien
500 gr (wijn)zuurkool
50 gr boter
2 teentjes knoflook
11/2 theelepel paprikapoeder
cayennepeper
1 laurierblad
1 blikje ananasstukjes
4 eetlepels zure room
zout

Snijd het vlees in blokjes van 21/2 cm.
Pel en snipper de uien.
Laat de zuurkool uitlekken.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui toe, pel de knoflook, pers die erboven uit en bak ze 5 minuten mee.
Roer er de paprikapoeder, zout en een mespuntje cayennepeper door en voeg de zuurkool en het laurierblad toe.
Stoof het vlees met het deksel op pan in 30 minuten zachtjes gaar.
Giet intussen boven een kommetje de ananas af.
Roer de ananas en 2 eetlepels sap door het vleesmengsel.
Stoof het vlees in nog 15 minuten zachtjes gaar.
Breng op smaak met zout.
Roer er van het vuur af de zure room door.