3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
3 perssinaasappels
1 eetlepel citroensap
1 theelepel tijm
zout, peper
600 gr magere varkenslappen
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
3 eetlepels olie
keukenpapier
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
Pers de sinaasappels uit.
Roer in een schaal de sjalot, knoflook, peper, het sinaasappelsap, citroensap, de tijm, zout en peper door elkaar (= marinade).
Snijd het vlees in blokjes, schep die door de marinade en zet ze afgedekt ± 2 uur in de koelkast.
Doe het vlees met de marinade en de bouillonpoeder dan over in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Breng het mengsel aan de kook en laat het vlees afgedekt in ± 30 minuten heel zachtjes gaar koken.
Laat het vlees in een vergiet goed uitlekken en dep het met keukenpapier droog.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes vlees rondom bruin.