Varkensschijven met Mosterd


Ingrediënten:
4 schijven varkensschouder - zout, peper - 1 eidooier - 40 gram boter - 1 eetlepel mosterd - 2 takjes dragon - 1/2 dl slagroom - 1 teentje knoflook - 2 augurkjes - 1/2 dl droge witte wijn

Bereiding:
Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de plakken vlees aan beide kanten bruin, zet het vuur kleiner en laat ze nog 10 minuten sauteren. Was en droog de dragon. Haal er de blaadjes af en hak deze fijn. Snij de augurkjes in dunne plakjes. Schil de knoflook en pers deze uit boven het vlees als het bruin is. Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal en houd het warm. Deglaceer de braadboter met de wijn en twee eetlepels warm water. Breng het op hoog vuur aan de kook en schraap alle aanbaksels los. Meng de mosterd goed met de slagroom en de eidooier. Haal de saus van het vuur af en bind ze met dit mengsel. Roer goed met de houten lepel. Voeg er de dragon bij en de augurkjes en warm nog even maar laat de saus niet meer aan de kook komen. Schenk de saus over het vlees en serveer.