Varkensrollade van de Wijnbouwersvrouw


Ingrediënten:
800 gram varkensrollade - zout, peper - 1 takje tijm - 1 blaadje laurier - rozemarijn - 1/2 dl Calvados - 40 gram boter - 2 uien - 1/4 liter Cider - olie - 700 - gram grote witte druiven - 1 dl slagroom

Bereiding:
Leg de rollade in een diepe pan, voeg tijm, laurier, rozemarijn en peper toe, geef er 0,3 dl Calvados bij en 3 eetlepels olie. Laat 4 uur marineren onder af en toe draaien van het vlees. Schil de uien en snij ze in ringen. Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken en droog het af. Passeer de marinade door een zeef en bewaar het vocht. Smelt de boter in een pan en als ze heet is leg er het vlees in en sauteer het aan alle kanten bruin. Voeg er de uienringen bij en laat deze wat kleur aannemen, terwijl men erin roert. Flambeer dan met de rest van de calvados. Geef er de gezeefde marinade bij en de Cider, controleer de smaak van de saus en corrigeer deze eventueel met peper en zout. Sluit de pan en laat op zacht vuur 1 uur smoren. Gedurende deze tijd kunt U de druiven wassen, pellen en ontpitten. Dit laatste gaat uitstekend met een haarspeld. Wanneer het vlees gaar is haalt U het uit de pan, snijdt het in plakken en legt het op een voorverwarmde dienschaal. Houd het warm. Geef de slagroom bij de saus, Schraap goed met de houten lepel de aanbaksels los en voeg er de druiven bij. Laat op hoog vuur snel aan de kook komen. Schenk deze kokende saus over het vlees en serveer.