Varkensrollade van de Huisvrouw


Ingrediënten:
800 gram varkensrollade - zout, peper - 100 gram boter - tijmpoeder - 600 gram aardappels - laurierpoeder - 200 gram champignons - 25 kleine uitjes

Bereiding:
Bestrooi het stuk vlees met zout en peper. Smeer een ovenvaste schaal zeer ruim in met boter. Leg er het vlees in. Schuif het vlees in een oven van 200 graden C. Laat het hier een half uur. Zet nu de oven op 160 graden C. Schil de uitjes en de aardappels, maak de champignons schoon. Snij alle groenten in brunoise. Haal na 30 minuten het vlees uit de oven, keer het om, leg de groenten er omheen, leg hier stukjes boter op, strooi er zout en peper over en wat tijm en laurier. Schuif de schaal weer in de oven. Laat ze er een uur in. arroseer het regelmatig. Trancheer dan het vlees, leg het op een voorverwarmde schaal en leg de groenten er omheen.