Ingrediënten:
800 gram varkensrollade – zout, peper – 5 sinaasappels – 50 gram boter – 1 wortel – 1 ui – 0,6 dl rum – nootmuskaat – gemberpoeder – kaneel

Bereiding:
Was en droog twee sinaasappels en haal er het oranje van de schil af, snij dit in zeer dunne juliënne of gebruik een sambal trekker. Doe wat water in een pannetje en kook de schil hierin 3 minuten. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en droog ze. Meng wat kaneel met wat gemberpoeder en wat nootmuskaat, dit in gelijke hoeveelheden. Bestrooi het vlees met zout en peper en geef er het kruidenmengsel over. Wrijf dit er goed in. Schil de wortel en snij ze in brunoise. Schil de ui en hak ze fijn. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, leg er dan het vlees in, de wortel en ui en sauteer het aan alle kanten goed bruin. Pers de twee sinaasappels waar U de schil vanaf gehaald heeft uit en schil twee andere. Snij het vlees hiervan in brunoise. Als het vlees bruin is flamberen we het met de rum, geven er het sinaasappelsap bij, de brunoise sinaasappel en de gekookte schil van de eerste twee sinaasappels. Zet het vuur lager en laat het vlees een uur sudderen. Was en droog de laatste sinaasappel en snij ze in schijven. Wanneer het vlees gaar is, laten we het uitlekken, leggen het op een verwarmde dienschaal en leggen er de brunoise sinaasappel er omheen. Passeer de saus door een zeef, zet ze dan weer op het vuur, verwarm er de schijven sinaasappel in en omring hiermee het vlees. Schenk de saus over het vlees en serveer.